088 456 1234

“We zijn nu een volledig digitale fabriek”

Whitepaper: In 6 stappen naar een digitale fabriek

Met Exact kan Stienen verder

Stienen BE ontwikkelt stalcomputers, luchtregelunits, ventilatoren, alarmsystemen en managementsoftware, waarmee varkens- en pluimveehouders wereldwijd, een perfect binnenklimaat kunnen creëren. De juiste hoeveelheid lucht en de juiste temperatuur, op de juiste plaats. Dáár zorgen de oplossingen van Stienen voor. Daarachter schuilt veel innovatieve techniek, planning en logistiek.

De groei vroeg om betere ERP

Stienen is een écht familiebedrijf, dat de laatste jaren enorm is gegroeid. Bovendien bedient Stienen klanten over de hele wereld, veel in Azië. Het oude ERP systeem, bestaande uit Navision met daarnaast losse applicaties voor planning en voorraad, voldeed niet meer. Er waren veel handmatige handelingen nodig, vaak in meerdere systemen. Wijzigingen in orders of projecten kostten veel tijd.

Erwin Stienen, directeur: “Op de werkvloer ging alles met pen en papier. Daardoor hadden we maar één keer in de week echt inzicht in de stand van zaken. Om de groei aan te kunnen zochten we een ERP systeem dat op alle fronten een stevige, maar flexibele oplossing bood. Geen dubbele handelingen meer en een betere planning en informatievoorziening. Het werd Exact Globe Next en A.B. Software als implementatie partner.”

Hoe werkt Stienen nu met Exact?

“We zijn nu een bijna volledig digitale fabriek. We scannen voorraad direct met WMS, registeren verbruik in de productie realtime én we hebben inzicht in de werkelijke stand van zaken. Exact en de oplossingen van A.B. Software & Consultancy maken alles veel efficiënter.”

Enkele voorbeelden:

Efficiënt gegevensbeheer

“Van meer dan 300 unieke prijslijsten zijn we naar minder dan 20 prijsoverzichten gegaan! Van de kortingen die we gaven hadden we geen idee of ze nog wel gerechtvaardigd waren. Dit is nu realtime inzichtelijk met SalesDash.”

De digitale fabriek

“Met A.B. Process Control sturen we digitaal de productieorders op de vloer aan. De voortgang en het verbruik wordt realtime geregistreerd in Exact. Zo is de productieplanning altijd up-to-date. Bovendien worden de productieorders direct gereed gemeld. We hebben altijd inzicht in de werkelijke stand van zaken en geen verwerking van urenbriefjes en productiebonnen meer.”

Direct inzicht voorkomt onnodige verplaatsingen

En er zijn meer voorbeelden. Zo wordt de paternoster direct aangestuurd vanuit Exact. En het verplaatsen en aanvullen van materiaal gaat via tablets. Dit zorgt ervoor dat ingeslagen producten, die direct nodig zijn voor productie, niet eerst op een voorraadlocatie worden gelegd. Slim, simpel en snel.

Service & Exact Synergy

Daarnaast is de wereldwijde service nu prima op orde. Telefonische support, installaties van geleverde oplossingen en reparatiestromen worden allemaal ondersteund met Exact Synergy.

Over ABSC

“A.B. heeft ons geholpen bij de integrale aanpak; het werken vanuit één ERP systeem. En daarnaast ook met specifieke zaken zoals de dashboards, label printing, projecten in Exact Synergy. Gezien de groei en de kwaliteit die we nastreven, was een flexibele integrale ERP oplossing een must. Da’s gelukt”.

Een unieke roadshow bij Dutch Thermal Engineering (DTE)

Tijdens de roadshow hoort en ziet u, wat u met de Machinebouw Suite in Exact kunt bereiken. Deze volledig geïntegreerde ERP oplossing maakt het mogelijk om uw volledige bedrijfsvoering in één systeem onder te brengen. Er zal een tour gemaakt worden door zowel de productie als het magazijn en er zal aan u gepresenteerd worden op welke wijze DTE gebruik maakt van Exact. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Meld u zich dan vrijblijvend aan via het formulier onderaan deze pagina. A.B. Software & Consultancy en DTE hopen u te mogen ontvangen op 1 oktober 2020!

donderdag 1 oktober 2020
13:30 - 16:15
Bekijk alle events
 • Digitale werkvloer met A.B. Process Control
 • Complexe planning van materialen en halffabricaten onder controle met MRP
 • Efficiency in administratie, beheer en service

We zijn nu een volledig digitale fabriek

Erwin Stienen, directeur van Stienen BE

 • Van Raam Aalten B.V.

  "Exact is natuurlijk ook een solide onderneming die voldoende ontwikkeling voor de toekomst garandeert."

  Lees meer
 • Henkovac is vele malen efficiënter dankzij Exact

  Henkovac stuurt de productie digitaal aan o.b.v. QRM principes. De levertijd is gehalveerd!

  Lees meer
 • Te late leveringen kosten u € 200.000 op 5 miljoen € omzet!

  Welke risico’s ervaart u op te late leveringen?

  Lees meer

Deze ontwikkeling mag u niet missen!

Lees het whitepaper over de toekomst van de maakindustrie, de digitale fabriek.

 • 6 Stappenplan voor de transitie naar een digitale fabriek
 • Tips van Tom Bouws, projectleider Smart Industrie
 • Enkele slimme, simpele voorbeelden uit de praktijk.

Heeft u nog vragen?

Plan vrijblijvend een (bel)afspraak in met een van onze specialisten. Wij helpen u graag verder. Bel gerust, ook met vragen over:

 • Specifieke functionaliteit in Exact
 • Lean of QRM
 • Advies over ERP selectie