088 456 1234

Vekon Besturingstechniek

“We verzetten meer werk met hetzelfde aantal mensen”

“Met de digitale fabriek van AB kunnen we onze groeiambities aan!”

Vekon Besturingstechniek in Made zet vol in op automatisering en digitalisering. “Dit levert ons kortere doorlooptijden, kostenreductie en foutenminimalisatie op. Maar ook een slimmere inzet van schaarse technische medewerkers”, aldus Judith Vermeulen, directeur-eigenaar van Vekon. Digitalisering heeft de toekomst in de maakindustrie en daar is Vekon koploper in. Zij wonnen dan ook de ‘smart manufacturing award’.

In de praktijk krijgt deze digitalisering en automatisering binnen Vekon vorm door de introductie van realtime info op de productievloer. Hoe? Door machines het werk te laten doen vanuit correcte digitale aansturing en processen slimmer in te richten en daardoor efficiënter en klantgerichter te produceren. AB is nauw betrokken bij deze digitale omwenteling bij Vekon door consistentie te brengen in alle toegepaste softwareoplossingen op basis van ABMC. Deze oplossing van AB staat voor A.B Manufacturering Control en leidt industriële omgevingen de weg naar de ultieme digitale fabriek.

Vekon: trotse toeleverancier van de maakindustrie
Vekon is een ISO-gecertificeerd productiebedrijf gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van elektrotechnische besturingskasten en -panelen. Afnemers zijn apparaten- en machinebouwers in Nederland en België. Judith: “Onze missie is groots, maar daarom niet minder relevant: het behoud van de maakindustrie in Nederland is van groot belang voor de Nederlandse economie. Vekon is er trots op toeleverancier te mogen zijn voor onze maakindustrie.”

Inzet op maximale automatisering en digitalisering
Het gebrek aan goed geschoolde technische medewerkers is een groeiend maatschappelijk probleem en treft ook Vekon. Judith trekt dan ook veel samen met het onderwijs op om mensen en vooral ook vrouwen, te interesseren voor een opleiding en loopbaan in de techniek. In haar eigen bedrijf vangt Judith het nijpende gebrek aan technisch geschoolde medewerkers op door sinds 2010 veel te investeren in systemen, productiemiddelen en digitalisering die het werk automatiseren en efficiënter maken. Judith: “Het doel? Met hetzelfde aantal medewerkers meer werk verzetten, plus kosten- en foutenreductie en kortere doorlooptijden te realiseren waarbij we een hoogwaardige kwaliteit blijven afleveren.”

  • Foutkansen minimaliseren en eenduidige aansturing
  • Consistentie in automatisering en realtime informatie
  • Naadloze ondersteuning van Lean, 5S en QRM

Met de digitale fabriek van AB kunnen we onze groeiambities aan!

Judith Vermeulen, directeur-eigenaar Vekon Besturingstechniek

Deze ontwikkeling mag u niet missen!

Lees het whitepaper over de toekomst van de maakindustrie, de digitale fabriek.

  • 6 Stappenplan voor de transitie naar een digitale fabriek
  • Tips van Tom Bouws, projectleider Smart Industrie
  • Enkele slimme, simpele voorbeelden uit de praktijk.

Heeft u nog vragen?

Plan vrijblijvend een (bel)afspraak in met een van onze specialisten. Wij helpen u graag verder. Bel gerust, ook met vragen over:

  • Specifieke functionaliteit in Exact
  • Lean of QRM
  • Advies over ERP selectie

Een unieke roadshow bij Dutch Thermal Engineering (DTE)

Tijdens de roadshow hoort en ziet u, wat u met de Machinebouw Suite in Exact kunt bereiken. Deze volledig geïntegreerde ERP oplossing maakt het mogelijk om uw volledige bedrijfsvoering in één systeem onder te brengen. Er zal een tour gemaakt worden door zowel de productie als het magazijn en er zal aan u gepresenteerd worden op welke wijze DTE gebruik maakt van Exact. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Meld u zich dan vrijblijvend aan via het formulier onderaan deze pagina. A.B. Software & Consultancy en DTE hopen u te mogen ontvangen op 1 oktober 2020!

donderdag 1 oktober 2020
13:30 - 16:15
Bekijk alle events

Wij helpen u graag verder

Wilt u meer weten over Exact, onze add-ons, Lean of Quick Response Manufacturing? Van gedachten wisselen met één van onze sales consultants? Een demonstratie aanvragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.