AB wint met Project of the Year 2013 met ChemCom

Voor het project dat we in samenwerking met ChemCom industries hebben uitgevoerd ontvingen we van Exact de Project of the Year Award. Wat er onder andere bijzonder is aan dit project, is dat binnen 4 maanden een complete Exact ERP implementatie is uitgevoerd, inclusief de integratie tussen Exact en de weegbrug en het MES systeem van ChemCom. Uiteraard spelen naast de snelheid ook de voordelen een belangrijke rol in de beoordeling.

Even voorstellen: ChemCom Industries

ChemCom Industries produceert harsen voor de groene houtverwerkende industrie en tussenproducten voor de chemische industrie. Ze richt zich daarnaast op nieuwe samenwerkingsverbanden en een breder en groener productenpakket. De manier van werken binnen ChemCom kenmerkt zich in hoge mate door efficiency en effectiviteit. De bedrijfsvoering en de manier waarop medewerkers opereren is sterk lean georiënteerd. Processen die niet als ´core´ aangemerkt worden, zijn uitbesteed aan partners.

ERP Systemen

De afgelopen jaren werd gebruik gemaakt van een maatwerk Oracle oplossing. Deze oplossing kende veel omslachtige handelingen en procedures. Veel data was beschikbaar maar werd niet goed ontsloten in rapportage van (stuur)informatie. Het systeem blokkeerde verdere verbeteringen van processen en het verhogen van de efficiency.

Het management had een duidelijke visie over de automatisering.  Het doel was een modern en eenvoudig te onderhouden ERP systeem te implementeren, met de mogelijkheid om werkstromen, documentatie en archivering verder te digitaliseren. En een systeem dat een bijdrage zou leveren aan de groeistrategie van het bedrijf. Exact bleek dé ERP-oplossing voor ChemCom Industries.

Een snelle implementatie van Exact

Voor de implementatie werd een zeer strakke planning uitgezet. Op 1 mei 2013 startte het project en op 1 september 2013 was ChemCom Industries live met Exact Globe Next en Synergy. Vanaf dag één werkten alle integraties en processen foutloos. Daarbij vernieuwde ChemCom in die 4 maanden bovendien ook een MES-laag (Aspentech) en rolde ze een sharepoint oplossing uit. In een zeer kort tijdsbestek werden zo bijna alle kritische bedrijfssystemen vervangen.

Veel processtappen zijn geautomatiseerd

Exact ondersteunt ChemCom Industries nu volledig. Veel processtappen zijn geautomatiseerd of helemaal niet meer nodig. Zo kan een transporteur  nu volledig zelfstandig laden, met het laadnummer uit Exact. Na het laden levert Exact uit het gekoppelde LIMS systeem het Certificate of Analysis, de Safety Data Sheet én de pakbon. Zonder dat er handmatige acties aan te pas komen!

Daarnaast zijn de managementinformatie en de eenvoud van werken twee hele grote voordelen. ChemCom Industries is klaar voor de toekomst!

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken

---