Sneller, flexibeler en minder kapitaalintensief produceren

Agrifac verkort doorlooptijd drastisch

Agrifac ontwikkelt en levert wereldwijd bietenrooimachines en landbouwspuiten. ‘Onze focus ligt op kwaliteit en innovatie,’ vertelt Frank Jan Evers, plant manager bij Agrifac Machinery BV.’De productie van onderdelen hebben we uitbesteed, maar een groot deel van de assemblage doen we zelf. Exact helpt ons de hele operatie te sturen en op de voet te volgen.’

Doorlooptijden verkorten, snelheid maken

De doorlooptijd van de bouw van de landbouwmachines is verkort van maanden naar weken! Door de hele keten te optimaliseren en daarbij slim gebruik te maken van Lean Manufacturing en automatisering is de snelheid in de productie ongekend.

Een modulair productontwerp, het outsourcen van een aantal componenten en het verminderden het aantal producten dat gelijktijdig wordt gebouwd (WIP) maakt de processen Lean. De productie wordt zo sneller, flexibeler en minder kapitaalintensief. Het bouwen van de Condor spuitmachine kost nu nog slechts een week voor het maken van de onderdelen, een week voor het monteren en 2 dagen om te testen. Plant manager Frank Jan Evers vertaalt de Lean filosofie naar de praktijk van Agrifac: “We verwerken steeds kleinere batches, verkorten de doorlooptijden en leveren uiteraard hoge kwaliteit”.

Exact volgt de hele operatie

‘De belangrijkste toepassing van Exact Globe is voor ons de HPP-module waarmee we heel gemakkelijk productieplannen kunnen invoeren en wijzigen. Per productlijn maken we zo’n plan waarin staat hoeveel er geproduceerd moet worden en wanneer. De artikelen die in het productieplan voorkomen, zijn ook de artikelen die in onze prijslijst staan.

Met dat plan sturen we de fabriek en onze leveranciers aan. Als er een order binnenkomt, koppelen we die aan het productieplan. Dat werkt heel overzichtelijk en praktisch. Bovendien is het een fluitje van een cent om in Exact Globe je productieplan te updaten of te herzien.’ AB is onze implementatiepartner,’ gaat Evers verder. ‘Zij geven ons advies en fungeren als klankbord.

>>> Ontdek Exact ERP

 • Doorlooptijden drastisch verkort
 • De productie sneller, flexibeler en minder kapitaalintensief gemaakt m.b.v. Lean
 • Gemakkelijk productieplannen invoeren en wijzigen
Agrifac: “Exact geeft inzicht in materiaalvoorziening en leverperformance en verkort zo de doorlooptijd drastisch!”
Wie gingen u al voor
 • HFE Vacuüm Systems vele malen efficiënter dankzij Exact

  Henkovac stuurt de productie digitaal aan o.b.v. QRM principes. De levertijd is gehalveerd!

  Lees meer
 • DTE heeft overzicht met Exact

  Op ieder moment, is alle relevante informatie beschikbaar

  Lees meer
 • Woertman aan het woord

  Field Service als concurrentiemiddel

  Lees meer

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken

---