Een volledig digitale fabriek!

Met Exact kan Stienen verder

Stienen BE ontwikkelt stalcomputers, luchtregelunits, ventilatoren, alarmsystemen en managementsoftware, waarmee varkens- en pluimveehouders wereldwijd, een perfect binnenklimaat kunnen creëren. De juiste hoeveelheid lucht en de juiste temperatuur, op de juiste plaats. Dáár zorgen de oplossingen van Stienen voor. Daarachter schuilt veel innovatieve techniek, planning en logistiek.

De groei vroeg om betere ERP

Stienen is een écht familiebedrijf, dat de laatste jaren enorm is gegroeid. Bovendien bedient Stienen klanten over de hele wereld, veel in Azië. Het oude ERP systeem, bestaande uit Navision met daarnaast losse applicaties voor planning en voorraad, voldeed niet meer. Er waren veel handmatige handelingen nodig, vaak in meerdere systemen. Wijzigingen in orders of projecten kostten veel tijd.

Erwin Stienen, directeur: “Op de werkvloer ging alles met pen en papier. Daardoor hadden we maar één keer in de week echt inzicht in de stand van zaken. Om de groei aan te kunnen zochten we een ERP systeem dat op alle fronten een stevige, maar flexibele oplossing bood. Geen dubbele handelingen meer en een betere planning en informatievoorziening. Het werd Exact Globe Next en AB als implementatie partner.”

Hoe werkt Stienen nu met Exact?

“We zijn nu een bijna volledig digitale fabriek. We scannen voorraad direct met WMS, registeren verbruik in de productie realtime én we hebben inzicht in de werkelijke stand van zaken. Exact en de oplossingen van AB maken alles veel efficiënter.”

Enkele voorbeelden:

Efficiënt gegevensbeheer

“Van meer dan 300 unieke prijslijsten zijn we naar minder dan 20 prijsoverzichten gegaan! Van de kortingen die we gaven hadden we geen idee of ze nog wel gerechtvaardigd waren. Dit is nu realtime inzichtelijk met SalesDash.”

De digitale fabriek

“Met AB Manufacturing Control sturen we digitaal de productieorders op de vloer aan. De voortgang en het verbruik wordt realtime geregistreerd in Exact. Zo is de productieplanning altijd up-to-date. Bovendien worden de productieorders direct gereed gemeld. We hebben altijd inzicht in de werkelijke stand van zaken en geen verwerking van urenbriefjes en productiebonnen meer.”

Direct inzicht voorkomt onnodige verplaatsingen

En er zijn meer voorbeelden. Zo wordt de paternoster direct aangestuurd vanuit Exact. En het verplaatsen en aanvullen van materiaal gaat via tablets. Dit zorgt ervoor dat ingeslagen producten, die direct nodig zijn voor productie, niet eerst op een voorraadlocatie worden gelegd. Slim, simpel en snel.

Service & Exact Synergy

Daarnaast is de wereldwijde service nu prima op orde. Telefonische support, installaties van geleverde oplossingen en reparatiestromen worden allemaal ondersteund met Exact Synergy.

Over AB

“AB heeft ons geholpen bij de integrale aanpak; het werken vanuit één ERP systeem. En daarnaast ook met specifieke zaken zoals de dashboards, label printing, projecten in Exact Synergy. Gezien de groei en de kwaliteit die we nastreven, was een flexibele integrale ERP oplossing een must. Da’s gelukt”.

 • Digitale werkvloer met AB Process Control
 • Complexe planning van materialen en halffabricaten onder controle met MRP
 • Efficiency in administratie, beheer en service
Apparatenbouwer Stienen: "We zijn nu een volledig digitale fabriek, mede dankzij AB!"
Andere Exact gebruikers in de machinebouw
 • Van Raam Aalten B.V.

  “Exact is natuurlijk ook een solide onderneming die voldoende ontwikkeling voor de toekomst garandeert.”

  Lees meer
 • Henkovac is vele malen efficiënter dankzij Exact

  Henkovac stuurt de productie digitaal aan o.b.v. QRM principes. De levertijd is gehalveerd!

  Lees meer
 • Te late leveringen kosten u € 200.000 op 5 miljoen € omzet!

  Welke risico’s ervaart u op te late leveringen?

  Lees meer
Vragen? Neem contact op met Gertjan Barendsen!
Gertjan Barendsen
Sales Consultant "Exact is een geweldige oplossing voor productie en logistiek. Veel mensen weten dat nog niet. Het is standaard ERP met héél veel functionaliteit."

Afspraak maken

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken

---