Perfecte ondersteuning van Exact voor de analyse van de verkopen en kansen

Met Exact blijft Hotraco in control

Hotraco Group is een internationaal opererende groep bedrijven, die zich richt op oplossingen waarmee stallen, hallen en industriële ruimtes volledig kunnen worden bestuurd. De in totaal 9 BV’s produceren en verhandelen oplossingen, die de hele wereld over gaan. Via een dealer netwerk worden complete stalbesturingen geleverd waarmee voer, gewicht, luchtkwaliteit, et cetera worden gecontroleerd en aangestuurd. Maar ook de besturing van industriële deuren, maatwerk oplossingen voor productieomgevingen en besturingssystemen voor  Chinese veehouders worden in Hegelsom gemaakt.

Steeds meer functionaliteit

In 2003 gebruikte Hotraco al Exact. In de loop van de tijd zijn steeds meer bedrijven uit de Hotraco groep overgezet op Exact. Eerst de holding, vervolgens de houdstermaatschappij, daarna een werkmaatschappij, et cetera. Terwijl de oplossingen zo, top-down werden uitgerold, kwam er ook steeds meer functionaliteit bij.

Inmiddels speelt Exact Synergy een belangrijke rol bij Hotraco. ScanSys wordt daarnaast gebruikt voor het automatisch verwerken van facturen en Sumatra voor het representeren van stuurinformatie uit Exact.

 • Stuurinformatie met Sumatra
 • Digitale orderuitwisseling tussen verschillende bedrijven
 • Voorspelling van orders door Synergy
 • Geautomatiseerde betalingscontrole voor 9 BV’s

Overzicht in klanten en financiën

Voor de communicatie tussen de verschillende bedrijven in de groep worden orders digitaal uitgewisseld. De informatie kan één-op-één worden ingelezen in het systeem van de productielocatie. Door een Lean ingerichte assemblageproces van halffabricaten, kunnen standaard oplossingen, zoals stalbesturingssytemen, binnen een dag onderweg zijn naar de klant.

Eén van de redenen dat Hotraco gebruikt maakt van een dealernetwerk, is omdat de oplossingen de hele wereld over gaan. Hierdoor is het verlenen van service op locatie niet meer mogelijk. Immers, in een kippenstal waar de CO2 waarde even te hoog ligt, is binnen no time geen kip meer in leven. De systemen van Hotraco zijn cruciaal voor boeren, tuinders en fabrikanten. Bovendien zijn de oplossingen onder de regeldruk in West-Europa zo geavanceerd, dat tegenwoordig ook toeleveranciers en afnemers in de keten inzicht hebben in de status van de kippen, koeien, aardappels, et cetera.

Alle service-calls worden daarom geregistreerd in Exact Synergy. Dit was één van de eerste toepassingen van Synergy voor Hotraco. Inmiddels wordt ook de CRM functionaliteit volledig benut en worden alle offertes gemonitord met Exact Synergy. Hierdoor kan worden voorspeld wat er voor productie en verkoop aan zit te komen.

Ook aan ‘de achterkant’ wordt optimaal gebruik gemaakt van het integrale karakter van de oplossingen van Exact. Zo is de controle van alle betalingen geautomatiseerd. Doordat de groep uit 9 BV’s bestaat is overzicht in alle financiële transacties een must-have. Met Exact blijft Hotraco in control. Ook het consolideren van alle BV’s en het analyseren van de verkopen en kansen wordt ondersteund door Exact.

Kennis van Lean, logistiek en productieprocessen

AB is sinds 2010 de Exact partner van Hotraco. De specialisatie in de industrie en kennis van Lean en logistieke en productieprocessen past perfect bij de doelstellingen en uitdagingen van Hotraco. De huidige oplossing heeft al veel efficiency en inzicht opgeleverd, maar in de productieaansturing en het voorraadbeheer worden ook nog enkele verbeterslagen gemaakt. Een kolfje naar de hand van AB.

Deze machinebouwers gingen u al voor
 • Agrifac maakt tempo

  De doorlooptijd van de bouw van de landbouwmachines is verkort van maanden naar weken! Lean Manufacturing en automatisering zorgen ervoor dat de snelheid in de productie ongekend is.

  Lees meer
 • Exact vormt het hart van de bedrijfsvoering

  De ambitie om de wereld te veroveren krijgt gestaag vorm. Elke drie jaar verdubbelt de omzet en daarmee ook de benodigde capaciteit.

  Lees meer
 • Sneller en véél efficiënter

  Kolmer Elektromotoren heeft geen maatwerk of koppelingen meer nodig.

  Lees meer
Vragen? Neem contact op met Gertjan Barendsen!
Gertjan Barendsen
Sales Consultant "Exact is een geweldige oplossing voor productie en logistiek. Veel mensen weten dat nog niet. Het is standaard ERP met héél veel functionaliteit."

Afspraak maken

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken

---