100% geautomatiseerde verwerking en uitlevering van alle verkooporders

Winterwarm Heating Solutions

Sinds 1936 ontwikkelde Winterwarm Heating Solutions zich tot specialist in luchtverwarmings-systemen. Mondiaal toegepast in industriële, agrarische en retail omgevingen, van bedrijfshal en winkel tot stal en tuinkas. Bart Looman is sinds het oprichtingsjaar 1936 pas de derde directeur: “Dat zegt iets over onze continuïteit.” Duurzame innovatie vormt al 85 jaar dé rode draad: “Op elke technische of maatschappelijke ontwikkeling anticiperen we innoverend.”

De focus bij Winterwarm ligt op direct/indirect gasgestookte en elektrische luchtverwarmers, luchtcirculatie en luchtgordijnen. Een nieuwe tak van sport sinds vijf jaar is LED-verlichting. Bart: “Want waar in een hal verwarming nodig is, is verlichting dat natuurlijk ook. We zijn vooral sterk in lijnverlichting in logistieke panden. Met dit soort diversificatie maken we het bedrijf nog stabieler en minder afhankelijk van gasgestookte verwarming.” Alles bij Winterwarm staat in het teken van innovatie. Direct na de Tweede Wereldoorlog startte Winterwarm met het bouwen van de allereerste luchtverwarmers. Bart Looman: “In eerste instantie grote, olie-gestookte apparaten. Nadat in de jaren ’60 gas werd gevonden in Nederland stapten we over op gasgestookte en atmosferische verbrandingssystemen. De trend werd kleine apparaten omdat gas zich veel beter fijnmazig liet distribueren dan olie.”

Zwaar tegen uitfasering gas

Winterwarm innoveert verder! “Wij bouwen inmiddels ook elektrische luchtverwarmers. Ideaal voor bedrijfslocaties waar door de nieuwe overheidskoers geen gasleidingen meer heen gelegd mogen worden. Ik ben bestuurslid van de Nederlandse Verwarmingsindustrie en voorzitter van de Europese vereniging van producenten voor luchtverwarmers (EuroAir). Niet alleen als ondernemer, maar ook vanuit die functies ben ik tegen het beleid van de overheid om gas uit te faseren. Het is onmogelijk om al die grote gebouwen volledig elektrisch te verwarmen, nog afgezien van het feit dat juist een hógere uitstoot van CO2 ontstaat door de opwekking van zóveel elektriciteit. Uiteraard ben ik het wel eens met het stoppen van gaswinning in Groningen. Wij zijn ervan overtuigd dat de uiteindelijke oplossing zit in de toepassing van waterstofgas.”

Wilt u meer lezen over Winterwarm?

Bekijk onze events
  • Bedrijfsbezoek aan landbouw- machinebouwer Agrifac! (VOL!)
    Donderdag 16 mei 2024
    13.30 uur
    Rondleiding door de fabriek in Steenwijk
    Lees meer Direct aanmelden
Bekijk alle events

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken

---