ERP Hightech Suite
voor de bouw van (elektro)motoren & pompen

(Elektro)motoren & pompen

Uw klanten verwachten snel, flexibele klantspecifieke oplossingen. Als ontwikkelaar en verkoper van motoren of pompen zal uw klant vaak uit de nautische industrie komen. Dus een geoliede wereldwijde logistiek is van levensbelang. Innnoveren, internationaal concurreren, tempo maken en overzicht houden. Hoe pakt u dat aan?

Wat te doen

Technologische veranderingen volgen elkaar snel op. De noodzaak om te innoveren wordt bovendien versterkt door de opkomst van ‘Smart industry’. Stilstaan kan een grote achterstand tot gevolg hebben. Om uw snelheid en kennis te vergroten is samenwerken in de keten een logische stap. Ook uw processen Lean en Quick (QRM) maken ligt voor de hand. En automatiseren uiteraard.

Word een slimme, digitale fabriek met Exact

Groei vraagt om verandering; intelligente oplossingen, die u helpen processen flexibel en snel te maken. Ketenintegratie, procesoptimalisatie, realtime inzicht en paperless aansturing van productie en logistiek. Het kan met onze ERP oplossing voor de bouw van (elektro)motoren & pompen.

  • Flexibele ERP oplossing voor de bouw van (elektro)motoren & pompen
  • Realtime inzicht in voorraad, orders, KPI’s
  • Uitgebreide functionaliteit zoals: capaciteits- en lijnplanning, MRP, WMS, realtime dashboards, etc
Kolmer Elektromotoren: "Waren wij maar 3 jaar eerder met Exact begonnen. Wij plukken nu de vruchten van een volledig geïntegreerde standaard oplossing."

De complete ERP oplossing voor de bouw van (elektro)motoren & pompen

Met de Exact heeft u grip op uw planning, voorraad en verkopen. U stuurt digitaal de productie aan en kunt alles van order tot omzet op de voet volgen.

Belangrijke eigenschappen

  • Klaar voor Smart Industry; internationaal, ketenintegratie, productconfiguratie, etc
  • Standaard software, dus lage onderhoudskosten en eenvoudig beheer
  • Profiteer van onze expertise in de motoren & pompenbouw, Lean en QRM.

Lees meer

Sneller en efficiënter

Kolmer Elektromotoren levert wereldwijd elektromotoren via verkoopkantoren in Nederland, Rusland, Engeland en Dubai. De meeste motoren worden aangepast naar de wensen van de klant en ook de logistiek is maatwerk. Oswald Broeksema, hoofd verkoop binnendienst bij Kolmer Elektromotoren: “Onze ICT was stroperig geworden. Gegevens stonden in verschillende systemen, die aan elkaar geplakt waren.

Waaraan moet een nieuw ERP systeem voldoen?

Broeksema maakte een lijst van eisen en wensen voor een ERP systeem. Bovenaan stond een oplossing voor de planning van verkoop-, en inkooporders en de werkplaatsplanning. De lijst vervolgde met:

  • Alles in één systeem, geen koppelingen of Excel meer
  • Duidelijke rapportages van openstaande offertes, marges, etc
  • Relevante gegevens realtime en overzichtelijk in één scherm
  • Geen papier meer op kantoor of op de werkvloer

“Ik wilde vooral een snellere en efficiëntere orderflow. Sneller offertes maken en ze makkelijk terug kunnen vinden. Calculaties maken, lopende orders aanpassen, informatie over een klant opvragen, het moest allemaal veel sneller en makkelijker kunnen”, aldus Broeksema.

“Vrijwel al onze wensen bleken binnen een standaard Exact oplossing te kunnen worden ingevuld.”

Kolmer Elektromotoren heeft geen maatwerk of koppelingen meer nodig. “Alles zit in Exact en het zit allemaal logisch in elkaar. Een calculatie zit bijvoorbeeld achter de offerte en niet meer in Excel op iemands computer. We werken nu véél sneller en efficiënter. We zijn minder afhankelijk van elkaar en hebben betere stuurinformatie.”

Lees meer

Vragen? Neem contact op met Gertjan Barendsen!
Gertjan Barendsen
Sales Consultant "Exact is een geweldige oplossing voor productie en logistiek. Veel mensen weten dat nog niet. Het is standaard ERP met héél veel functionaliteit."

Afspraak maken

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken

---