Zo effectief mogelijk werken met Exact

Kwant Controls is met Exact ‘in control’

Kwant Controls uit Sneek is in 1937 opgericht en actief in de ontwikkeling, verkoop, vervaardiging, levering en onderhoud van nautische instrumenten en besturingssystemen ten behoeve van met name zeegaande schepen. Zo’n 90 procent van alle leveringen is bestemd voor het buitenland.

Exact Globe

Kwant Controls werkt al sinds jaar en dag met Exact. “De implementatie van Exact Globe verliep aanvankelijk echter niet zoals verwacht”, vertelt Pierre Verwegen, directeur van Kwant Controls. “We hadden de manier van werken in Exact Globe niet goed naast onze eigen werkprocessen gelegd. Hierdoor werden de voordelen van automatisering onvoldoende benut. Er was een verbeterslag nodig en daarom is een herimplementatie uitgevoerd in samenwerking met AB, die we daarvoor als nieuwe Exact partner hebben gekozen.”

De bewuste keuze voor AB

Sinds de herimplementatie in 2009 werkt Kwant Controls samen met AB. ‘Vier partijen hebben destijds gepitcht om die her-implementatie uit te voeren. Daar hebben wij AB uit gekozen. Zij begrepen onze problematiek. Het is de juiste keuze gebleken.’

Efficiëntie door optimalisatie

‘Het resultaat van de herimplementatie van Exact Globe is dat veel werkzaamheden niet meer dubbel worden gedaan. De zelfredzaamheid van de gebruikers is vergroot en het gebruik van de standaardfunctionaliteiten van Exact is verbeterd. Daarnaast kwam er meer uniformiteit in de manier van werken en is de samenwerking tussen afdelingen verbeterd.’

>>> Exact Globe

Groeiende behoefte om zaken anders te doen

Er is sindsdien een groeiende behoefte om zaken anders aan te pakken. “We stappen steeds meer af van de manier van werken zoals we het al jaren doen. We maken gebruik van nieuwe technologieën en best practices. We willen zo effectief mogelijk werken. Er zit bijvoorbeeld veel kennis bij de mensen, die we beter kunnen vastleggen. Hierdoor komt deze kennis ook beschikbaar voor anderen. Hoewel het soms lastig meetbaar is, levert het automatiseren zeker tijdwinst op.”

Een mooi voorbeeld: StockDash

Een mooi voorbeeld van de meerwaarde van AB en de noodzaak om te innoveren is StockDash. “Onze inkoper gebruikt StockDash van AB om de voorraad te beheren. We zagen onze voorraad onderdelen stijgen, doordat we steeds meer klanten kregen met eigen eisen en wensen. Die wil je snel kunnen leveren, dus de voorraad groeide hard. Met StockDash hebben we toch € 7 ton aan voorraadwaarde kunnen besparen, zonder dat we onderdelen te kort komen. Het inzicht in levertijden en verbruik dat StockDash geeft, maakt dat mogelijk.”

>>> StockDash

Bekijk onze events
  • Bedrijfsbezoek aan landbouw- machinebouwer Agrifac! (VOL!)
    Donderdag 16 mei 2024
    13.30 uur
    Rondleiding door de fabriek in Steenwijk
    Lees meer Direct aanmelden
Bekijk alle events
Vragen? Neem contact op met Gertjan Barendsen!
Gertjan Barendsen
Sales Consultant "Exact is een geweldige oplossing voor productie en logistiek. Veel mensen weten dat nog niet. Het is standaard ERP met héél veel functionaliteit."

Afspraak maken

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken

---