Méér werk verzetten met hetzelfde aantal mensen

Met de digitale fabriek van AB kan Vekon groeiambities aan!

Vekon Besturingstechniek in Made zet vol in op automatisering en digitalisering. “Dit levert ons kortere doorlooptijden, kostenreductie en foutenminimalisatie op. Maar ook een slimmere inzet van schaarse technische medewerkers”, aldus Judith Vermeulen, directeur-eigenaar van Vekon. Digitalisering heeft de toekomst in de maakindustrie en daar is Vekon koploper in. Zij wonnen dan ook de ‘smart manufacturing award’.

Vekon: trotse toeleverancier van de maakindustrie

Vekon is een ISO-gecertificeerd productiebedrijf gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van elektrotechnische besturingskasten en -panelen. Afnemers zijn apparaten- en machinebouwers in Nederland en België. Judith: “Onze missie is groots, maar daarom niet minder relevant: het behoud van de maakindustrie in Nederland is van groot belang voor de Nederlandse economie. Vekon is er trots op toeleverancier te mogen zijn voor onze maakindustrie.”

De Digitale Fabriek

In de praktijk krijgt deze digitalisering en automatisering binnen Vekon vorm door de introductie van realtime info op de productievloer. Hoe? Door machines het werk te laten doen vanuit correcte digitale aansturing en processen slimmer in te richten en daardoor efficiënter en klantgerichter te produceren. AB is nauw betrokken bij deze digitale omwenteling bij Vekon door consistentie te brengen in alle toegepaste softwareoplossingen onder het kader van de Digitale Fabriek van AB. Deze oplossing van AB staat voor Manufacturering Control en leidt industriële omgevingen de weg naar de ultieme digitale fabriek.

>>> Manufacturing Control 

Inzet op maximale automatisering en digitalisering

Het gebrek aan goed geschoolde technische medewerkers is een groeiend maatschappelijk probleem en treft ook Vekon. Judith trekt dan ook veel samen met het onderwijs op om mensen en vooral ook vrouwen, te interesseren voor een opleiding en loopbaan in de techniek. In haar eigen bedrijf vangt Judith het nijpende gebrek aan technisch geschoolde medewerkers op door sinds 2010 veel te investeren in systemen, productiemiddelen en digitalisering die het werk automatiseren en efficiënter maken. Judith: “Het doel? Met hetzelfde aantal medewerkers meer werk verzetten, plus kosten- en foutenreductie en kortere doorlooptijden te realiseren waarbij we een hoogwaardige kwaliteit blijven afleveren.”

>>> Alle oplossingen van de Digitale Fabriek

  • Foutkansen minimaliseren en eenduidige aansturing
  • Consistentie in automatisering en realtime informatie
  • Naadloze ondersteuning van Lean, 5S en QRM
Vekon, specialist in elektrotechnische besturingskasten en -panelen: "Met de digitale fabriek van AB kunnen we onze groeiambities aan!"
Vragen? Neem contact op met Roland ten Broeke!
Roland ten Broeke
Commercieel Directeur "We helpen onze klanten graag écht verder. Niet alleen door ze te automatiseren, maar door een complete effectiviteitsslag. Maak vrijblijvend een afspraak en wij komen bij u langs om de mogelijkheden met u te bespreken."

Afspraak maken

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken

---