Alle bewegingen van goederen realtime bijhouden

Voorsprong door continu innoveren, groeien en internationaliseren!

Alumat Zeeman ontwikkelt en produceert sinds 1928 ingenieuze parts en systemen voor de tuinbouw. Het bedrijf is ooit begonnen met het onderhoud aan druivenkassen. Inmiddels levert het bedrijf kasonderdelen, kasluchtingssystemen en schermingssystemen voor glazen kassen en foliekassen over de hele wereld. Dankzij de specialistische technologische kennis binnen de organisatie en de continue innovatie behoudt het bedrijf zijn voorsprong. De inzet van ICT is hierbij een belangrijk instrument.

Blijven innoveren

Voor veel bedrijven is het van groot belang om terugkerende werkzaamheden te automatiseren, ook voor Alumat Zeeman. Dit stelt de organisatie in staat om de aandacht te richten op innovatie van producten, processen en werkwijzen in het bedrijf. Zeker als men zich beseft dat de wereld voor een enorme uitdaging staat qua voedselvoorziening en het omgaan met schaarse middelen. Bedekte teelten zoals in een kas kunnen daarbij een grote bijdrage leveren. “In 2025 zijn er 1 miljard meer mensen op deze planeet die te eten moeten krijgen” aldus Bert Strikkers één van de twee directeuren van Alumat Zeeman. “Daarnaast zullen steeds meer mensen in steden gaan wonen en daar zou vertical farming (produceren in een gebouw zonder daglicht) weer een belangrijke rol bij kunnen spelen.”

Magazijn digitaliseren

Directeur Hans Zeeman loopt tevreden in het enorme magazijn van zijn bedrijf. Dat is na een zorgvuldig traject zojuist volledig gedigitaliseerd. “Dit betekent dat wij met scanners en barcodes alle bewegingen van de goederen realtime kunnen bijhouden”, licht Hans toe. “De kans op fouten is bijna nul, het administratieve werk neemt sterk af en is vereenvoudigd. Daardoor kunnen we orders sneller verwerken. De productiviteit is hoger en de servicegraad beter en de leverbetrouwbaarheid voor onze klanten worden verbeterd.”

 • Grip op de voorraad

  Na een grondige screening van verschillende aanbieders, heeft Alumat Zeeman begin 2018 het Warehouse Management Systeem (WMS) van Exact geselecteerd en half december jl. in gebruik genomen. Dat is gekoppeld aan het ERP-systeem Globe. Via scanners, die draaien op besturingssysteem Android, krijgen magazijnmedewerkers de juiste informatie op precies het juiste tijdstip door en scannen ze orders direct tijdens het order pick proces.

  Vervolgens worden de voorraden direct bijgewerkt. Via grote touchscreens hebben medewerkers toegang tot het voorraadsysteem. Daardoor is alles zeer overzichtelijk en duidelijk met als resultaat: grip op de voorraad. Bert: “We willen groeien zonder meteen extra magazijnmedewerkers aan te hoeven nemen. Deze oplossing voorziet erin. Ons magazijn is vrij van papieren pickbonnen. De volgende stap is om het WMS ook op de productievloer in gebruik te nemen.”

 • Automatisering en groei

  Al meer dan 30 jaar gebruikt Alumat Zeeman software van Exact. Globe is hun ERP Systeem voor de productieprocessen en het voorraadbeheer. Medewerkers op de werkvloer registreren hun werk in Exact Synergy. “Door het automatiseren van veel processen, is ons bedrijf ook enorm schaalbaar geworden. Wat we nu voor 40 man (en vrouw) doen werkt ook voor een operatie van 400 man op verschillende (internationale) locaties.”  Aldus Bert Strikkers en Hans Zeeman samen. “Ook in de toekomst zal Alumat Zeeman blijven investeren in verdere automatisering. Daarvoor is een betrouwbare partner een absolute aanwinst. In het WMS project hebben we in A.B. Software & Consultancy een vakkundige partner gevonden waarmee we dit project tot een goed einde hebben weten te brengen.”

 • Online steeds belangrijker

  Online bestellingen doorgeven is voor veel klanten van steeds groter belang. Om hierin te kunnen voorzien heeft Alumat Zeeman een online portal in gebruik genomen. Niet alleen zakelijke klanten, maar ook prospects kunnen hier producten van Alumat Zeeman bekijken en bestellen. De portal is gekoppeld aan het ERP systeem zodat informatie-uitwisseling tussen beide applicaties automatisch gaat. Klanten hebben zo zicht op actuele informatie en handmatige invoer is hierdoor niet meer nodig.

  Lees hier meer over de WMS oplossing

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken

---