“Report Cloud scheelt mij enorm veel tijd.”

ASI Soest rekent op Exact Globe voor projecten van voorcalculatie tot nacalculatie

Machinebouwer ASI Soest maakt al lange tijd gebruik van Exact Globe als integraal ERP-systeem in combinatie met Scan Sys en de AB Report Cloud. Een sprekend voorbeeld van een organisatie die een complex product produceert en met Exact zowel het overzicht als de efficiency van productie kan overzien én behouden. Sandra Busch, directeur ASI Soest: “De oplossingen van AB standaardiseren al onze processen, van financiën, verkoop en logistiek tot productie. Daarbovenop verbetert het onze informatievoorziening in de complexe wereld van hydraulische componenten.”

Machinebouwer ASI Soest: specialist in hydrauliek

Machinebouwer ASI Soest ontwerpt en verkoopt hydraulische componenten. ASI Soest is in 1934 opgericht, heeft al meer dan 87 jaar specialistische kennis op het gebied van hydrauliek en zet die dagelijks in. ASI staat voor Automobiel, Scheepvaart en Industrie. Begonnen als een familiebedrijf en inmiddels enorm gegroeid. ASI Soest biedt zowel voor het kleinste pompje als voor complete hydraulische systemen passende oplossingen.

Nauwe samenwerking en projectmatige aanpak

Sandra Busch: “Wij faciliteren bij de eerste aanvraag tot aan de installatie en het proefdraaien. Eventueel helpen wij ook bij het ontwerp op basis van maatwerk. Een nauwe samenwerking en projectmatige aanpak staan voorop. Dit resulteert in een klant- en servicegerichte aanpak van elk hydraulisch vraagstuk, van het advies tot en met nazorg.”

Exact Globe levert overzicht, kostenbesparing en meer efficiency op

Exact Globe als integraal ERP-systeem is essentieel voor ASI Soest, geeft Sandra Busch aan: “Het biedt ons de kans om geautomatiseerd en in detail in één systeem onze projecten te kunnen volgen. Van de voorcalculatie tot en met de nacalculatie. Dat overzicht levert ons veel op, vooral kostenbesparing en efficiencyverhoging. Exact geeft ons een betrouwbaar inzicht in zowel de voorraad als de voortgang van de productie. Het automatiseert zoveel mogelijk administratie en elimineert handmatig en tijdrovend werk.”

Enkele voordelen van AB Report Cloud

Ook is ASI Soest een tevreden gebruiker van AB Report Cloud, ofwel Exact in de Cloud-omgeving. Sandra: “AB attendeerde ons op de voordelen hiervan en ik zag in dat AB Report Cloud de beperking ophief waar ik tegenaan liep in Exact Globe. Die beperkingen kostten mij veel tijd en bleken een remmende factor voor onze groei. AB Report Cloud scheelt mij, sinds de implementatie in 2020, enorm veel tijd. Waarom? In no-time en overzichtelijk laat het mij zien hoe we ervoor staan binnen alle bedrijfsdisciplines.”

Bekijk de AB Cloud

Klaar voor nieuwe sprong voorwaarts

Alle tijd die ASI Soest met dit soort IT-oplossingen vrijspeelt, kan zij nu vrijelijk steken in het bedrijf zelf. Sandra: “Voor de coronapandemie groeiden we goed. En nu corona voorbij is, confronteert de schaarste aan materiaal ons hard; twee van onze toeleveranciers staan in Oekraïne. Dat zegt genoeg over de leveringsproblemen die we ervaren. Als ik voor bepaalde onderdelen naar alternatieve leveranciers probeer uit te wijken, confronteren zij mij ook met ongekend lange levertermijnen.” Als de omstandigheden verbeteren, denkt ASI Soest weer te gaan groeien. Sandra: “We zijn alvast volledig voorbereid op die fase door Exact Globe, AB Report Cloud en ook Scan Sys.” Een ander, nu al actueel voordeel, is dat de automatiseringsoplossingen van AB een inspiratiebron vormen om verbeteracties door te voeren in de bestaande bedrijfsprocessen van ASI Soest. Sandra: “Het kan dus ook andersom. Dus dat IT je inspireert om zaken in je proces te verbeteren, waardoor op haar beurt die IT nog beter tot haar recht komt. Dat doen we wel beheerst, met niet al te ingrijpende verbeterstappen.”

Exact Globe helpt elk product 100% maatwerk te zijn

De producten van ASI Soest zijn in de basis standaard, maar worden altijd 100% klantspecifiek geproduceerd. Sandra: “Ieder product dat hier de deur uitgaat, is uniek.” In dit gecompliceerde proces is Exact Globe onmisbaar, geeft Sandra aan: “We kopen ongelooflijk veel verschillende onderdelen over de hele wereld in. Die willen we goed in de vele projecten verwerken. In dit kwetsbare en foutgevoelige proces is Exact Globe voor ons onmisbaar.”

Scherper en sneller controleren met Scan Sys

De applicatie Scan Sys is recent toegevoegd aan het productenpakket dat ASI Soest afneemt van AB: “We zijn best nog wel een traditioneel bedrijf, dus de facturen printen we nog op papier uit. Echter, de controles daarop door Scan Sys zijn vele malen makkelijker. Ook waren we eerder veel tijd kwijt met het opzoeken van documenten. We moesten naar het archief of waren documenten soms ook kwijt. Met Scan Sys vis je die probleemloos uit ons Exact ERP-systeem. Je zoekt de bijlagen op en hebt de factuur voor je neus.”

Ontdek ScanSys

Wilt u meer lezen over de ervaring van ASI Soest of andere machinebouwers?

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken

---