088 456 1234

Exact

Dé ERP oplossing voor de machinebouw

Waarom adviseren wij Exact?

Engineering & werkvoorbereiding

De Exact Machinebouw suite biedt diverse mogelijkheden om uw engineering en werkvoorbereidingsproces te ondersteunen.

Klantspecifieke producten online samenstellen

Met de productconfigurator kunnen zelfs de meest complexe, klantspecifieke producten snel en foutloos worden samengesteld uit bestaande componenten. Uw klant of medewerker bouwt aan de hand van een vraag-en-antwoord formulier het gewenste eindproduct op. De configurator voorkomt onmogelijke configuraties en genereert direct een offerte. Daarnaast kan de configurator direct de complete (multilevel) stuklijst en routing genereren in Exact. De werkvoorbereiding is hiermee al grotendeels gedaan!

CAD integratie

Of uw engineers nu ontwerpen in Solid Works, Solid Edge of Inventor, de gegevens die in de tekeningen zijn vastgelegd zijn direct beschikbaar in Exact, via de CAD koppeling.
Zo kunnen stuklijsten van een nieuw model of project direct worden meegenomen in de materiaalplanning (MRP) en schiet een order snel door van engineering naar inkoop en productie.

Planning en projectbeheer

Engineering gaat vrijwel altijd gepaard met veel versie- en wijzigingsbeheer en projectmanamgent. Bijvoorbeeld het plannen van engineers op deelprojecten, uren afhandeling en voortgangsbewaking. Exact biedt voor de machine- en apparatenbouw daarom planning & control functies:

  • Workflowmanagement
  • Complete logfunctie
  • Serienummer registratie
  • Integratie van documenten in de stuklijst, welke op de werkvloer te gebruiken zijn
  • Versiebeheer van stuklijsten
  • Ondersteuning van ‘as engineered’ en ‘as built’
  • Beheer van gekeurde materialen en de bijbehorende certificaten

CAD integratie

Solid Works en Autocad Inventor kunnen volledig worden geïntegreerd  met Exact. De stuklijsten kunnen zo direct vanuit uw CAD systeem – met de juiste artikelcode en specificaties – worden ingelezen in Exact.

  • sterk vereenvoudigd artikelbeheer
  • Foutloos werken
  • Minder handelingen en dus véél sneller

Uiteraard biedt Exact ook volledig stuklijst- en routingbeheer met meer dan 9 niveaus.

Lees meer

Werkvoorbereiding en projectbeheer

In de uitwerking van een project of product is er vaak met veel personen binnen en buiten de organisatie contact. In deze dynamiek worden heel veel  verschillende zaken uitgezocht en afgesproken, zoals engineering changes, te plannen activiteiten, aan te vragen levertijden, et cetera.

Exact ondersteunt de communicatie en aansturing via integraal project- en documentbeheer. Met workflowmanagement blijft u in control.

Process Control

Om de informatie, zoals een technische tekening,  altijd in de juiste versie op de werkvloer aan te bieden gebruikt u A.B. Process Control. Tekeningen, criteria, voorschriften, handleidingen, alles kan digitaal van engineering naar op de werkvloer en terug.

Lees meer

Wij helpen u graag verder

Wilt u meer weten over Exact, onze add-ons, Lean of Quick Response Manufacturing? Van gedachten wisselen met één van onze sales consultants? Een demonstratie aanvragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.