ERP Hightech Suite voor de bouw van landbouwmachines

Landbouwmachines

Of u nu seriematig machines bouwt of volledig maatwerk levert, de Nederlandse landbouwmachinebouwers zullen moeten inzetten op snelheid, flexibiliteit en innovatie. De trend naar assemblage van hoogwaardige onderdelen is al weer enige tijd geleden ingezet. Maar dat vraagt een hele strakke regie op de logistiek (JiT). En kan assembleren niet met standaard componenten, dan wordt de levertijd vaak veel langer. Hoe pakt u dat aan?

Wat te doen

In kleine series of maatwerk leveren houdt in: weinig voorraad, veel engineering en veel planning en logistiek. Dus een lange doorlooptijd. Om snelheid te maken zijn standaardisatie (waar mogelijk) en betrouwbare leveranciers belangrijk. En een afdeling engineering die werkt als een geoliede machine. Digitaal orders, tekeningen en gegevens delen met ketenpartners is dan een logische stap. Net als het digitaal ontsluiten van engineering en productie.

Word een slimme, digitale fabriek met Exact

Ketenintegratie, procesoptimalisatie, realtime inzicht en paperless aansturing van productie en logistiek. Het kan met onze ERP oplossing voor de bouw van landbouwmachines.

 • CAD integratie, automatisering van de werkvloer en altijd realtime inzicht in KPI’s
 • Lean en QRM ondersteuning, zowel in consultancy als in het ERP systeem zelf
 • Integratie met ketenpartners, multilevel materiaal planning (MRP), internationale logistiek, etc.
Agrifac: “Exact geeft inzicht in materiaalvoorziening en leverperformance en verkort zo de doorlooptijd drastisch!”

De complete ERP oplossing voor de bouw van landbouwmachines

Met de Exact Suite heeft u grip op uw planning, projecten, productie en verkopen. U stuurt digitaal de productie aan en kunt van engineering tot logistiek op de voet volgen.

Belangrijke eigenschappen

 • Klaar voor Smart Industry; internationaal, ketenintegratie, App’s, productconfiguratie, etc
 • Standaard software, dus lage onderhoudskosten en eenvoudig beheer
 • Configureer uw ideale ERP oplossing en profiteer van onze expertise in de industrie, Lean en QRM.

Lees meer

Bekijk onze events
 • Bedrijfsbezoek aan landbouw- machinebouwer Agrifac! (VOL!)
  Donderdag 16 mei 2024
  13.30 uur
  Rondleiding door de fabriek in Steenwijk
  Lees meer Direct aanmelden
Bekijk alle events

Agrifac verkort doorlooptijd drastisch

Agrifac ontwikkelt en levert wereldwijd bietenrooimachines en landbouwspuiten. ‘Onze focus ligt op kwaliteit en innovatie,’ vertelt Frank Jan Evers, plant manager bij Agrifac Machinery BV.’ De productie van onderdelen hebben we uitbesteed, maar een groot deel van de assemblage doen we zelf. Exact helpt ons de hele operatie te sturen en op de voet te volgen.’

Doorlooptijden verkorten, snelheid maken

De doorlooptijd van de bouw van de landbouwmachines is verkort van maanden naar weken! Door de hele keten te optimaliseren en daarbij slim gebruik te maken van Lean Manufacturing en automatisering is de snelheid in de productie ongekend.

Een modulair productontwerp, het outsourcen van een aantal componenten en het verminderden het aantal producten dat gelijktijdig wordt gebouwd (WIP) maakt de processen Lean. De productie wordt zo sneller, flexibeler en minder kapitaalintensief.

Het bouwen van de Condor spuitmachine kost nu nog slechts een week voor het maken van de onderdelen, een week voor het monteren en 2 dagen om te testen.

Plant manager Frank Jan Evers vertaalt de Lean filosofie naar de praktijk van Agrifac: “We verwerken steeds kleinere batches, verkorten de doorlooptijden en leveren uiteraard hoge kwaliteit”.

Exact volgt de hele operatie

Met de productieplannen in Exact sturen we de hele fabriek en onze leveranciers aan. Als er een order binnenkomt, koppelen we die aan het productieplan. Dat werkt heel overzichtelijk en praktisch. Bovendien is het een fluitje van een cent om in Exact Globe je productieplan te updaten of te herzien.’

Lees meer 

Vragen? Neem contact op met Gertjan Barendsen!
Gertjan Barendsen
Sales Consultant "Exact is een geweldige oplossing voor productie en logistiek. Veel mensen weten dat nog niet. Het is standaard ERP met héél veel functionaliteit."

Afspraak maken

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken

---