ERP Hightech Suite
Dé oplossing voor de machine- & apparatenbouw

Commercie & Calculatie

Groei gaat gepaard met meer verkopen. Meer offertes, meer prijsafspraken, meer relaties en gegevens. Exact biedt daarom volledige ondersteuning van uw verkooporganisatie. Van calculaties en prijsbeheer tot een slimme productconfigurator.

Direct een offerte van klantspecifieke producten

Met de productconfigurator kunnen zelfs de meest complexe, klantspecifieke producten snel en foutloos worden samengesteld. Onmogelijke of onwenselijke configuraties van een eindproduct kunnen door het systeem al worden voorkomen. De configurator genereert direct een offerte in de gewenste taal en met de juiste afbeeldingen. Daarnaast kan de configurator direct de complete (multilevel) stuklijst en routing genereren in Exact. De werkvoorbereiding is hiermee al grotendeels gedaan!

Direct leads opvolgen en verrijken via een gratis app!

Het opvolgen van verkoopkansen gaat heel eenvoudig via intuïtieve workflows, die uw verkopers ook op hun smartphones kunnen zien. Bovendien kunt u via de app gespreksnotities direct inspreken, specifieke rapportages opvragen, direct bellen naar contactpersonen, et cetera. Door de workflows verdwijnen er geen leads meer van uw radar. En alle verkoopstatistieken zijn realtime voor alle betrokkenen zichtbaar.

Eenvoudig beheer van prijzen en kortingen

Wanneer u veel standaard machines, apparaten en/of onderdelen verkoopt, is het vaak handig om met prijslijsten te werken. Het goed vastleggen van contracten en afspraken is echter vaak tijdrovend en foutgevoelig. In Exact beheert u eenvoudig uw prijslijsten met mogelijkheden voor kortingsstructuren, raamcontracten en actiekortingen. Prijzen kunnen bovendien in verschillende eenheden worden ingevoerd, dus per stuk, per doos, per pallet, et cetera. Een volledige office integratie zorgt bovendien voor slim 2-richtingsverkeer met Excel.

Minder handelingen

In onze Exact Suite heeft u de beschikking over de A.B. Entiteiten Interface. Met deze add-on automatiseert u elke denkbare handeling in Exact op basis van ‘als-dan’ regels. U kunt denken aan het automatisch reserveren van onderdelen voor een specifiek project, het automatische mailen van een klant over de status van zijn bestelling, het automatisch bijvoegen van voorwaarden in de juiste taal of automatische meldingen bij bijvoorbeeld overschrijdingen van bepaalde capaciteit of de ondergrens van bijvoorbeeld een orderportefeuille.

Inzicht in alle commerciële KPI’s

Voor het sturen op commerciële KPI’s beschikt u in deze suite bovendien over SalesDash. Hiermee analyseert u de omzet en verkopen vanuit elk gewenst perspectief, zoals periode, verkoper, regio, et cetera.

Andere oplossingen in Exact
 • De orderverwerking perfect ondersteund met Synergy
  • Online orders invoeren
  • Met gratis CRM app gegevens invoeren op locatie
  • Met overzichtelijke workflows de voortgang volgen van processen
  •  Verkoopstatistieken realtime voor alle betrokkenen inzichtelijk
  Lees meer
 • Eenvoudig inzicht in prijzen, kortingen, verkopen en omzet
  • In Exact beheert u prijslijsten met mogelijkheden voor kortingsstructuren, raamcontracten en actiekortingen.
  • Prijzen kunnen in verschillende eenheden worden ingevoerd, dus per stuk, per doos, per pallet, et cetera.
  • Voor het sturen op commerciële KPI’s is er SalesDash. Hiermee analyseert u de omzet vanuit elk gewenst perspectief.
  Lees meer
 • Intern alles op orde met AB Entiteiten Interface
  • Met de AB Entiteiten Interface is eenmalig vastleggen van klantafspraken voldoende.
  • Elk denkbaar proces in het ERP kan op basis van een afspraak automatisch worden uitgevoerd. U kunt denken aan het automatisch boeken van reserveringen, maar ook alerts op dalende afzetpatronen en dreigende overschrijdingen van contractafspraken.
  Lees meer

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken

---