ERP Hightech Suite
voor de instrumenten- & apparatenbouw

Instrumenten- & Apparatenbouw

Uw klant is afhankelijk van u en verwacht snel, vaak klantspecifieke oplossingen. Om snel relatief kleine, specifieke series te kunnen maken moet u eigenlijk direct kunnen beginnen met die nieuwe order. Snelheid en flexibiliteit vereisen: zo min mogelijk Work in Progress, een optimale voorraad en snelheid op de werkvloer. Hoe pakt u dat aan?

Wat te doen

Snelheid maken en voorraden optimaliseren begint met het slim inrichten van processen. Orders moeten snel naar de werkvloer kunnen worden ‘geschoten’. Het weghalen van obstakels, zoals moeten wachten of fouten, is dan een logische stap. Bijvoorbeeld met Lean of Quick Response Manufacturing. En automatiseren uiteraard. Geen orderbriefjes en heen-en-weer geloop meer, maar realtime informatie!

Word een slimme, digitale fabriek met Exact

Snelheid maken kan met oplossingen, die u helpen processen flexibel en eenvoudig te maken. Onze ERP oplossing voor de instrumenten- en apparatenbouw biedt u realtime inzicht en aansturing van uw productie en logistiek.

 • Lean en Quick Response manufacturing ondersteuning
 • Digitale aansturing van productie met A.B. Process Control
 • Alles in één ERP oplossing, van productconfiguratie, CAD integratie tot WMS en CRM.
Henkovac Vacuüm Systems: “Exact heeft zich binnen een jaar terugverdiend! Wij werken nu vele maken efficiënter!”

De complete ERP oplossing voor de instrumenten & Apparaten Bouw (B-to-B)

Met de Exact Suite heeft u grip op uw planning, projecten, productie en verkopen. U stuurt digitaal de productie aan en kunt van engineering tot logistiek op de voet volgen.

Belangrijke eigenschappen

 • Klaar voor Smart Industry; internationaal, ketenintegratie, App’s, productconfiguratie, etc
 • Standaard software, dus lage onderhoudskosten en eenvoudig beheer
 • Configureer uw ideale ERP oplossing en profiteer van onze expertise in de apparatenbouw.

Lees meer

Bekijk onze events
 • Bedrijfsbezoek aan landbouw- machinebouwer Agrifac! (VOL!)
  Donderdag 16 mei 2024
  13.30 uur
  Rondleiding door de fabriek in Steenwijk
  Lees meer Direct aanmelden
Bekijk alle events

Henkovac vele malen efficiënter dankzij Exact

HFE Vacuüm Systems uit ’s Hertogenbosch maakt haar machines zowel voorraad- als klantordergestuurd.
“Met Exact software hebben we een geïntegreerde omgeving en daardoor een hoge mate van efficiency, overzicht en beheereenvoud.”

HFE heeft een grote diversiteit aan productcombinaties. “In de oude situatie zou dit betekenen dat we meer dan 8.000 verschillende eindproducten in het systeem moesten onderhouden.”

“Dankzij Exact software en de volledig geïntegreerde productconfigurator maken we in de nieuwe situatie met een paar eenvoudige muisklikken een product. De materiaalbehoefte wordt op de achtergrond gecheckt, picklijsten, productieorders en besteladviezen automatisch gegenereerd en beschikbare productiecapaciteit ingepland.”

De implementatie van Exact Globe en de geïntegreerde productconfigurator van Tacton hebben zich binnen een jaar al terugverdiend in besparing in fte’s. Minstens zo belangrijk is dat de processen eenvoudiger en beter beheersbaar zijn geworden waardoor mensen efficiënter, effectiever én met meer plezier werken. Hierdoor is ook de werkdruk verlaagd. Mijn mensen kunnen zich nu beter richten op wat echt belangrijk is.

“Voor mij is het bovendien prettig werken met een consultant, die weet wat er in een voedingsmiddelenbedrijf speelt.”

Lees meer

Vragen? Neem contact op met Gertjan Barendsen!
Gertjan Barendsen
Sales Consultant "Exact is een geweldige oplossing voor productie en logistiek. Veel mensen weten dat nog niet. Het is standaard ERP met héél veel functionaliteit."

Afspraak maken

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken

---