Vrijwel alle wensen bleken binnen standaard Exact oplossingen te kunnen worden ingevuld

Kolmer werkt nu sneller en efficiënter

Oswald Broeksema, hoofd verkoop binnendienst bij Kolmer Elektromotoren: “Onze ICT was stroperig geworden. Gegevens stonden in verschillende systemen, die aan elkaar geplakt waren.

Orders werden op verschillende plekken ingevoerd, bij elkaar gezocht, uitgeprint en dan met de bon onder de arm naar de werkvloer. We zochten een ERP systeem dat ons écht verder zou helpen.”

Kolmer Elektromotoren levert wereldwijd elektromotoren via verkoopkantoren in Nederland, Rusland, Engeland en Dubai. De meeste motoren worden aangepast naar de wensen van de klant en ook de logistiek is maatwerk.

Waaraan moet een nieuw ERP systeem voldoen?

Broeksema maakte een lijst van eisen en wensen voor een ERP systeem. Bovenaan stond een oplossing voor de planning van verkoop-, en inkooporders en de werkplaatsplanning. De lijst vervolgde met:

 • Alles in één systeem, geen koppelingen of Excel meer.
 • Duidelijke rapportages van openstaande offertes, marges, etc.
 • Relevante gegevens realtime en overzichtelijk in één scherm.
 • Geen papier meer op kantoor of op de werkvloer.

“Ik wilde vooral een snellere en efficiëntere orderflow. Sneller offertes maken en ze makkelijk terug kunnen vinden. Calculaties maken, lopende orders aanpassen, informatie over een klant opvragen, het moest allemaal veel sneller en makkelijker kunnen”, aldus Broeksema.
“Vrijwel al onze wensen bleken binnen een standaard Exact oplossing te kunnen worden ingevuld.”

AB keek sámen met ons naar de mogelijkheden

Kolmer Elektromotoren heeft geen maatwerk of koppelingen meer nodig. “Alles zit in Exact en het zit allemaal logisch in elkaar.”

Alle gegevens overzichtelijk in één systeem
“Een calculatie zit bijvoorbeeld achter de offerte en niet meer in Excel op iemands computer. Exact bevat inmiddels meer informatie dan ooit in het oude systeem heeft gestaan en alles blijft duidelijk en overzichtelijk.”

Sneller plannen en realtime KPI’s monitoren
“Het plannen van verkooporders doen we met MRP in Exact met één druk op de knop. De werkplaatsplanning, inkoop, onze leverbetrouwbaarheid en die van onze toeleveranciers houden we bij. Die informatie is nu altijd en realtime beschikbaar.”

Realtime rapportages
“Voor onze rapportages geldt hetzelfde. Het was een Excel-bestand vol met verwijzingen, dat door meerdere mensen werd gebruikt. Nu hebben we de dashboards van AB. Alle informatie komt rechtstreeks uit Exact en staat in duidelijke overzichten.

We werken nu véél sneller en efficiënter. We zijn minder afhankelijk van elkaar en hebben betere stuurinformatie. Een enorme verbetering.”

 • Samen met consultant naar een oplossing werken
 • Speciaal ontwikkelde ‘artikelgenerator’ standaardiseert en codeert artikelen
 • Automatische en snelle rapportage
 • Geheel geïntegreerd; geen koppelingen meer
Waren wij maar 3 jaar eerder met Exact begonnen
Bekijk onze events
Bekijk alle events
Deze machinebouwers gingen u voor
 • Agrifac maakt tempo met Exact

  Door optimalisatie en slim gebruik maken van Lean Manufacturing en automatisering is de snelheid in de productie ongekend.

  Lees meer
 • Henkovac vele malen efficiënter dankzij Exact

  Henkovac stuurt de productie digitaal aan o.b.v. QRM principes. De levertijd is gehalveerd!

  Lees meer
 • Met Exact blijft Hotraco in control

  De 9 bedrijven in de Hotraco Group wisselen orders en gegevens digitaal uit. Snel en foutloos iedereen dezelfde informatie.

  Lees meer

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken