088 456 1234

Agrifac

“Met behulp van Exact wordt de productie sneller, flexibeler en minder kapitaalintensief.”

Agrifac verkort doorlooptijd drastisch

Agrifac ontwikkelt en levert wereldwijd bietenrooimachines en landbouwspuiten. ‘Onze focus ligt op kwaliteit en innovatie,’ vertelt Frank Jan Evers, plant manager bij Agrifac Machinery BV.’De productie van onderdelen hebben we uitbesteed, maar een groot deel van de assemblage doen we zelf. Exact helpt ons de hele operatie te sturen en op de voet te volgen.’

Doorlooptijden verkorten, snelheid maken

De doorlooptijd van de bouw van de landbouwmachines is verkort van maanden naar weken! Door de hele keten te optimaliseren en daarbij slim gebruik te maken van Lean Manufacturing en automatisering is de snelheid in de productie ongekend.

Een modulair productontwerp, het outsourcen van een aantal componenten en het verminderden het aantal producten dat gelijktijdig wordt gebouwd (WIP) maakt de processen Lean. De productie wordt zo sneller, flexibeler en minder kapitaalintensief.

Het bouwen van de Condor spuitmachine kost nu nog slechts een week voor het maken van de onderdelen, een week voor het monteren en 2 dagen om te testen.

Plant manager Frank Jan Evers vertaalt de Lean filosofie naar de praktijk van Agrifac: “We verwerken steeds kleinere batches, verkorten de doorlooptijden en leveren uiteraard hoge kwaliteit”.

Exact volgt de hele operatie

‘De belangrijkste toepassing van Exact Globe is voor ons de HPP-module waarmee we heel gemakkelijk productieplannen kunnen invoeren en wijzigen. Per productlijn maken we zo’n plan waarin staat hoeveel er geproduceerd moet worden en wanneer. De artikelen die in het productieplan voorkomen, zijn ook de artikelen die in onze prijslijst staan.

Met dat plan sturen we de fabriek en onze leveranciers aan. Als er een order binnenkomt, koppelen we die aan het productieplan. Dat werkt heel overzichtelijk en praktisch. Bovendien is het een fluitje van een cent om in Exact Globe je productieplan te updaten of te herzien.’

A.B. Software & Consultancy is onze implementatiepartner,’ gaat Evers verder. ‘Zij geven ons advies en fungeren als klankbord.

 • Doorlooptijden drastisch verkort
 • De productie sneller, flexibeler en minder kapitaalintensief gemaakt m.b.v. Lean
 • Gemakkelijk productieplannen invoeren en wijzigen

Exact geeft inzicht in materiaalvoorziening en leverperformance

A.P. van Wensveen, Leanspecialist bij Agrifac

Exact Machine- en Apparatenbouw Event

Wij laten u zien hoe u met behulp van Exact software en Lean, uw bedrijfsprocessen kunt optimaliseren en automatiseren. U kunt zich aanmelden via het aanmeldingsformulier onderaan deze pagina. Alle events zijn gratis toegankelijk, tenzij anders is vermeld. Lees hieronder meer over het programma.

donderdag 2 juli 2020
09.30 tot 12.00 uur
Bekijk alle events

Andere Exact gebruikers in de machinebouw

 • HFE Vacuüm Systems vele malen efficiënter dankzij Exact

  Henkovac stuurt de productie digitaal aan o.b.v. QRM principes. De levertijd is gehalveerd!

  Lees meer
 • DTE heeft overzicht met Exact

  Op ieder moment, is alle relevante informatie beschikbaar

  Lees meer
 • Woertman aan het woord

  Field Service als concurrentiemiddel

  Lees meer

Deze ontwikkeling mag u niet missen!

Lees het whitepaper over de toekomst van de maakindustrie, de digitale fabriek.

 • 6 Stappenplan voor de transitie naar een digitale fabriek
 • Tips van Tom Bouws, projectleider Smart Industrie
 • Enkele slimme, simpele voorbeelden uit de praktijk.

Heeft u nog vragen?

Plan vrijblijvend een (bel)afspraak in met een van onze specialisten. Wij helpen u graag verder. Bel gerust, ook met vragen over:

 • Specifieke functionaliteit in Exact
 • Lean of QRM
 • Advies over ERP selectie