“Alles verloopt nu in één proces!”

Alimak optimaliseert met uitbreiding Exact-modules

Alimak is al sinds 2000 klant bij AB met onder andere Scan Sys, meerdere Exact Globe modules en binnenkort AB Logistics Control (ABLC). Vooral de afgelopen jaren heeft Alimak samen met AB stappen gezet om Exact Globe verder te optimaliseren met de implementaties van nieuwe modules. Wat levert dat Alimak op? Nick Kockx is Financieel Manager bij de Alimak Group en zijn collega André Boluijt is IT Manager en Systeembeheerder: “AB adviseert ons primair over procesoptimalisaties, efficiënter werken en al onze activiteiten meteen de eerste keer goed doen.

Toegangsoplossingen en bewegende gevelinstallaties

Alimak is een toonaangevende mondiale speler in het ontwerp en de productie van meer dan 23.000 verticale toegangsoplossingen voor zowel de industriële als de bouwsector. Het betreft vooral permanente alsook tijdelijke hoogwaardige liften, bouwliften en werkplatformen. Ook levert Alimak bewegende gevelinstallaties gebaseerd op railsystemen met aandrijvingen, bevestigd op daken. Denk aan de bekende glazenwassersinstallaties. Nick: “Ons unieke onderscheid is het wereldwijde productonderhoud dat Alimak biedt, zowel bij verkoop als verhuur. In die zin profileert Alimak zich als service- en verkoopbedrijf.” Ook zet het bedrijf duurzaam in op bijvoorbeeld het zuiniger maken van motoren en het terugwinnen van energie. Nick: “Veiligheid is een cruciaal verkoopargument vanuit Alimak zoals het leveren van vonkvrije machines voor bijvoorbeeld de petrochemie.” Alimak maakt deel uit van een beursgenoteerd bedrijf met duizenden medewerkers over de hele wereld.

Groei van Alimak leidt tot keuze voor uitbreiding Globe

Alimak heeft de afgelopen jaren, samen met AB, Exact Globe verder geoptimaliseerd met de uitbreiding van enkele modules. Nick: “We opereren in een conservatieve branche met doorgaans een gestage en lichte groei. Waarom we de laatste jaren hebben geïnvesteerd in Exact-applicaties? Eigenlijk heel eenvoudig; we wilden het onszelf gemakkelijker maken vanuit geoptimaliseerde en efficiënte oplossingen.” Nick noemt enkele voorbeelden: “In Exact Globe hebben we een offertesysteem in werking gesteld voor onze industriële divisie, maar ook voor onze BMU divisie, echt op- en- top een servicedivisie. Met deze module kunnen we offertes doorzetten naar een order in Exact Globe. Het werkt prettig en professioneel als een offerte een order wordt; dan hoef je daarvan in Exact alleen maar de status te verhogen. Alles verloopt nu in één proces en dat is een stuk professioneler. Ook hebben we minder dubbel werk, voorheen verzonden we offertes per mail met bijlagen. Dat liet zich heel lastig voor de volle 100% opvolgen. Nu kan dat veel strikter gebeuren vanuit één gestructureerd proces.”

Meer gemak met Sumatra en ABLC

Ook noemen Nick en André de implementatie van Sumatra in 2018: “In Tilburg hebben we een leasemaatschappij met 600 machines voor de verhuur in Frankrijk, Duitsland en Nederland. Die managen wij met een leaseadministratie die AB voor ons heeft gemaakt in Sumatra. Maandelijks maken we hiermee eenvoudig de leasefacturen. Eveneens kunnen we alle lease-units hiermee op de voet volgen voor wat betreft boekwaarde en dergelijke.” Alimak is begin januari 2024 gestart met de inventarisatie voor de implementatie van AB Logistics Control, AB’s nieuwste oplossing voor de logistiek. André: “Naar verwachting gaat dit het voor onze monteurs makkelijk maken om via hun iPad producten uit het magazijn over te boeken naar hun bus voor verwerking in onze oplossingen.”

Wilt u meer lezen over het verhaal van Alimak?

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken

---