088 456 1234

Dutch Thermal Engineering

‘Iedereen hier kan met Exact werken.’

DTE groeit gestaag door

In 1984 is DTE, Dutch Thermal Engineering n.v., gestart als handelsonderneming in luchtkanalen. Al snel kwam de vraag of wij ook industriële koeling leveren konden. Dit breidde zich uit naar uiteenlopende toepassingen op het gebied van industriële temperatuurcontrole. Nog altijd ontwikkelt en produceert DTE installaties volgens klantspecifieke eisen en richtlijnen.

Productie in Indonesië

DTE is een productiebedrijf dat koel-, verwarming- en tempereerinstallaties ontwikkelt. In Nederland, een deel van de productie in Indonesië en een vestiging in Denemarken. In overleg met de klant wordt een installatie op maat ontwikkelt. Van 1 tot 2000kW. Voor alle mogelijke toepassingen.

in 2005 ging alles nog met pen en papier. DTE is sinds die tijd enorm gegroeid. Werden er in 2005 nog 75 machines gemaakt. In 2007 waren dat er al 1000. Vóór de implementatie van Exact Globe in 2010 ging er nog steeds veel met de hand. Veel dubbel werk en zoeken naar informatie. De automatisering bestond uit Office, een tekenpakket en boekhoudsoftware. Maar niets geïntegreerd. “Bovendien verkopen we wereldwijd, dus we hebben ook te maken met de complexiteit van verschillende valuta, internationale logistiek, planning, etc.”, aldus Frank Geerdink, directeur van DTE.

Hoe en waarom werkt DTE met Exact?

“Alles gaat hier nu met Exact. Ik wil geen mensen meer in Excel zien werken. We zijn 10 keer zo groot als toen ik hier begon en we werken nog steeds met één boekhoudster. Dat zegt wel iets over hoe Exact de groei heeft gefaciliteerd en alles beheersbaar houdt. Zonder Exact hadden we nooit de groei aan gekund.”

Alles geïntegreerd in één systeem

Op een aantal vlakken zorgt Exact dus dat DTE kan groeien en de kwaliteit kan leveren die ze wil; In de eerst plaats zit alles nu in één systeem; inkoop, voorraad, het productieplan, kostencalculaties, service en historie. Alles zit in Exact.
Daarnaast zijn een aantal functies in Exact voor ons gewoon heel belangrijk. Bijvoorbeeld de koppeling met het tekenpakket, Inventor. En de MRP oplossing, die de materiaalbeschikbaarheid op orde houdt. En Exact is gebruiksvriendelijk. ‘Iedereen hier kan met Exact werken.’

Volledig in control

Exact vormt het hart van de bedrijfsvoering van DTE. Alle gegevens komen realtime uit Exact. En met A.B. Software als onze Exact partner is de implementatie destijds zo goed verlopen dat we ook amper iets hebben aangepast sindsdien. We zijn volledig in control hoe hard we ook groeien.

 • Alles in één ERP systeem
 • Internationale logistiek goed geregeld
 • Planning met MRP
 • Koppeling met Inventor
 • Groei gefaciliteerd zonder extra overhead

Alles gaat hier nu met Exact

Frank Geerdink, directeur bij DTE

Een unieke roadshow bij Dutch Thermal Engineering (DTE)

Tijdens de roadshow hoort en ziet u, wat u met de Machinebouw Suite in Exact kunt bereiken. Deze volledig geïntegreerde ERP oplossing maakt het mogelijk om uw volledige bedrijfsvoering in één systeem onder te brengen. Er zal een tour gemaakt worden door zowel de productie als het magazijn en er zal aan u gepresenteerd worden op welke wijze DTE gebruik maakt van Exact. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Meld u zich dan vrijblijvend aan via het formulier onderaan deze pagina. A.B. Software & Consultancy en DTE hopen u te mogen ontvangen op 1 oktober 2020!

donderdag 1 oktober 2020
13:30 - 16:15
Bekijk alle events

Andere Exact gebruikers in de machinebouw

 • DTE vertelt over de koppeling tussen Inventor en Exact

  "De engineer drukt op een knop en er wordt een artikel en een stuklijst in Exact gegenereerd. Dat scheelt enorm veel tijd."

  Lees meer
 • DTE vertelt over MRP in Exact

  "De voorstellen van MRP zijn meestal beter dan wat je zelf bedenkt". DTE heeft de materiaalplanning op orde.

  Lees meer
 • Kolmer motoren maakte een lijst met eisen

  "We werken nu véél sneller en efficiënter. We zijn minder afhankelijk van elkaar en hebben betere stuurinformatie".

  Lees meer

Deze ontwikkeling mag u niet missen!

Lees het whitepaper over de toekomst van de maakindustrie, de digitale fabriek.

 • 6 Stappenplan voor de transitie naar een digitale fabriek
 • Tips van Tom Bouws, projectleider Smart Industrie
 • Enkele slimme, simpele voorbeelden uit de praktijk.

Heeft u nog vragen?

Plan vrijblijvend een (bel)afspraak in met een van onze specialisten. Wij helpen u graag verder. Bel gerust, ook met vragen over:

 • Specifieke functionaliteit in Exact
 • Lean of QRM
 • Advies over ERP selectie