“AB en Exact zorgen ervoor dat Heering schaalbaar kan groeien!

De ERP Hightech Suite voor de machinebouw ondersteunt Heering om schaalbaar te groeien

Heering Holland in Vaassen ontwerpt trailers voor kuikenvervoer. Ruim een jaar geleden schakelde men intern over op een compleet nieuwe werkwijze: van engineering to order naar configure to order. Deze methode is door AB volledig geïntegreerd in de Exact ERP Hightech Suite. 

Hoogwaardige geconditioneerde transportoplossingen

De trailers van Heering Holland vinden hun weg naar eindafnemers over de hele wereld. Zij vervoeren hier voornamelijk ééndagskuikens in, levende have, dus stellen zij zeer hoge eisen aan de klimaatinregeling in deze trailers. Frank-Jan, Manager Operations Heering Holland: “Wij leveren geconditioneerde transportoplossingen op maat, van topkwaliteit; daar staan wij om bekend. Een nichemarkt, maar dan wel een hele grote nichemarkt. Onze trailers kennen minimale uitval als het gaat om inzetbaarheid, maar ook voor de kuikens zelf: die komen ongeschonden aan.” Heering Holland beheerst het complete proces: van eerste ontwerp, assemblage tot en met het vermarkten.

Bouwen op basis van blokjes

Ruim een jaar geleden stapte Heering radicaal over op een nieuwe manier van werken: engineering to order werd bewust ingeruild voor configure to order. Frank-Jan: “Wij willen als Heering schaalbaar kunnen groeien. De markt is enorm groot, maar onze methode van engineering to order belemmerde ons die groeipotentie te benutten. Wij leverden altijd al maatwerkoplossingen, maar kunnen dit met ons concept configure to order veel sneller, efficiënter en beter doen op basis van voorgedefinieerde bouwblokjes. Met die bouwblokjes in ons systeem kunnen we heel snel, net als met Lego, een maatwerktrailer voor onze klanten samenstellen en leveren. Alle mogelijke bouwblokjes zitten kant-en-klaar als stuklijsten in Exact. Deze hoeven we dus niet iedere keer specifiek te ontwerpen. Wij combineren de bouwblokjes die de klant wenst tot een maatwerkoplossing. Eerst in ontwerp en daarna in werkelijkheid.”

Wereldwijde standaardisatie

Frank-Jan geeft enkele voorbeelden van deze digitale bouwblokken: “Een klein bouwblokje is bijvoorbeeld een hogedrukreiniger waarmee de klant de laadruimte schoon kan spuiten. En een groot bouwblok is bijvoorbeeld de koeling.” Heering Holland heeft opdrachtgevers van over de hele wereld, maar voor alle klanten is het assortiment van bouwblokken gelijk: “Na overleg met de klant leveren onze verkopers met behulp van de configurator een bouwblokkenlijst op die we in Exact kunnen inlezen en verwerken.”

Configure to order op basis van Exact Globe

Deze werkwijze is geïntroduceerd door Frank-Jan: “Elders had ik dit ontwerpconcept al geïmplementeerd in een productieomgeving en dat werkte goed.” Er bestond vanuit AB al een goed contact met Heering en op basis daarvan besloot Frank-Jan dat AB de juiste implementatiepartner voor hen was: “De expertise van hun consultants én kennis van productie waren daarbij doorslaggevend. Zij doorgronden onze business en we kunnen helder en makkelijk met elkaar sparren. Kijk, we maken het niet ingewikkelder dan het is en dan krijg je ook de mooiste oplossingen!” Deze nieuwe werkwijze is door AB vormgegeven in Exact Globe. Frank-Jan: “De introductie van configure to order en Exact Globe vielen in ons bedrijf dan ook naadloos samen. Om precies te zijn: eerst hebben we Exact Globe geïmplementeerd met AB en toen dat stond, hebben we daarin alle bouwblokjes verwerkt.”

Ontdek Exact Globe

Wilt u meer lezen over de ervaringen van onze andere referenten in de maakindustrie?

Bekijk onze events
  • Het online ERP event voor de machine- en apparatenbouw
    Donderdag 14 november 2024
    09.30 uur
    Online
    Lees meer Direct aanmelden
Bekijk alle events

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken

---