088 456 1234

Kwant Controls

‘We willen zo effectief mogelijk werken’

Kwant Controls is met Exact ‘in control’

Kwant Controls uit Sneek is in 1937 opgericht en actief in de ontwikkeling, verkoop, vervaardiging, levering en onderhoud van nautische instrumenten en besturingssystemen ten behoeve van met name zeegaande schepen. Zo’n 90 procent van alle leveringen is bestemd voor het buitenland.

Kwant Controls werkt al sinds jaar en dag met Exact. “De implementatie van Exact Globe verliep aanvankelijk echter niet zoals verwacht”, vertelt Pierre Verwegen, directeur van Kwant Controls. “We hadden de manier van werken in Exact Globe niet goed naast onze eigen werkprocessen gelegd. Hierdoor werden de voordelen van automatisering onvoldoende benut. Er was een verbeterslag nodig en daarom is een herimplementatie uitgevoerd in samenwerking met A.B. Software & Consultancy, die we daarvoor als nieuwe Exact partner hebben gekozen.”

De bewuste keuze voor A.B. Software

Sinds de herimplementatie in 2009 werkt Kwant Controls samen met A.B. Software & Consultancy. ‘Vier partijen hebben destijds gepitcht om die her-implementatie uit te voeren. Daar hebben wij A.B. Software uit gekozen. Zij begrepen onze problematiek. Het is de juiste keuze gebleken.’

Efficiëntie door optimalisatie

‘Het resultaat van de herimplementatie van Exact Globe is dat veel werkzaamheden niet meer dubbel worden gedaan. De zelfredzaamheid van de gebruikers is vergroot en het gebruik van de standaardfunctionaliteiten van Exact is verbeterd. Daarnaast kwam er meer uniformiteit in de manier van werken en is de samenwerking tussen afdelingen verbeterd.’

Groeiende behoefte om zaken anders te doen

Er is sindsdien een groeiende behoefte om zaken anders aan te pakken. “We stappen steeds meer af van de manier van werken zoals we het al jaren doen. We maken gebruik van nieuwe technologieën en best practices. We willen zo effectief mogelijk werken. Er zit bijvoorbeeld veel kennis bij de mensen, die we beter kunnen vastleggen. Hierdoor komt deze kennis ook beschikbaar voor anderen. Hoewel het soms lastig meetbaar is, levert het automatiseren zeker tijdwinst op.”

Een mooi voorbeeld: StockDash

Een mooi voorbeeld van de meerwaarde van A.B. Software en de noodzaak om te innoveren is StockDash. “Onze inkoper gebruikt StockDash van A.B. Software om de voorraad te beheren. We zagen onze voorraad onderdelen stijgen, doordat we steeds meer klanten kregen met eigen eisen en wensen. Die wil je snel kunnen leveren, dus de voorraad groeide hard. Met StockDash hebben we toch € 7 ton aan voorraadwaarde kunnen besparen, zonder dat we onderdelen te kort komen. Het inzicht in levertijden en verbruik dat StockDash geeft, maakt dat mogelijk.”

 • Voordelen door gedegen herimplementatie
 • Efficiënter en uniformer werken
 • StockDash voor optimaal voorraadbeheer

We willen zo effectief mogelijk werken

Kwant Controls

Een unieke roadshow bij Dutch Thermal Engineering (DTE)

Tijdens de roadshow hoort en ziet u, wat u met de Machinebouw Suite in Exact kunt bereiken. Deze volledig geïntegreerde ERP oplossing maakt het mogelijk om uw volledige bedrijfsvoering in één systeem onder te brengen. Er zal een tour gemaakt worden door zowel de productie als het magazijn en er zal aan u gepresenteerd worden op welke wijze DTE gebruik maakt van Exact. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Meld u zich dan vrijblijvend aan via het formulier onderaan deze pagina. A.B. Software & Consultancy en DTE hopen u te mogen ontvangen op 1 oktober 2020!

donderdag 1 oktober 2020
13:30 - 16:15
Bekijk alle events

Andere Exact gebruikers in de machinebouw

 • Met Exact kan Stienen verder

  "Om de groei goed te kunnen managen zochten we een ERP systeem dat op alle fronten een stevige, maar flexibele oplossing bood."

  Lees meer
 • van Raam Aalten b.V.

  "Exact is natuurlijk ook een solide onderneming die voldoende ontwikkeling voor de toekomst garandeert."

  Lees meer
 • Henkovac vele malen efficiënter dankzij Exact

  Henkovac stuurt de productie digitaal aan o.b.v. QRM principes. De levertijd is gehalveerd!

  Lees meer

Deze ontwikkeling mag u niet missen!

Lees het whitepaper over de toekomst van de maakindustrie, de digitale fabriek.

 • 6 Stappenplan voor de transitie naar een digitale fabriek
 • Tips van Tom Bouws, projectleider Smart Industrie
 • Enkele slimme, simpele voorbeelden uit de praktijk.

Heeft u nog vragen?

Plan vrijblijvend een (bel)afspraak in met een van onze specialisten. Wij helpen u graag verder. Bel gerust, ook met vragen over:

 • Specifieke functionaliteit in Exact
 • Lean of QRM
 • Advies over ERP selectie